Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 2 storingen. Op 57 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Permanente oplossing nutsvoorzieningen woonboten Maastricht

Begin dit jaar werden bewoners van ruim dertig woonboten aan de Stuwweg in Maastricht geëvacueerd nadat daar een dam was doorgebroken. Als gevolg van de sterke stroming van de Maas, is destijds onder andere de hoofdleiding van WML gebroken. WML heeft daarop een noodvoorziening aangelegd waardoor de bewoners weer de beschikking hadden over drinkwater. Tegelijkertijd werd onderzocht hoe te komen tot een permanente oplossing.

De bijzondere situatie ter plekke maakt dat de aanleg van een nieuwe permanente hoofdleiding voor drinkwater in het gebied uitdagend is. WML heeft hierover de afgelopen periode nauw contact gehad met Rijkswaterstaat, Waterschap Limburg en de gemeente Maastricht. Samen met nutspartner Enexis is er een oplossing gevonden voor de aanleg van een buis onder het zijkanaal van de Maas door middel van een gestuurde boring. Deze boring is uitgevoerd door aannemer Van Vulpen.

“De boring vindt plaats over een lengte van ongeveer 750 meter, het diepste punt hierbij is 26 meter. Op sommige plekken is de bodem, specifiek de kalksteen, enorm hard waardoor de boring ronduit uitdagend was. Alles is goed verlopen en inmiddels is de boring op het eindpunt aangekomen en is de zogeheten mantelbuis aangebracht. Door een van deze mantelbuizen is vervolgens de leiding voor drinkwater doorgevoerd”, aldus Melvin Hasanradja, projectleider bij WML.

In een andere mantelbuis bevindt zich de nieuwe energiekabel van Enexis. Een mooi voorbeeld voor de samenwerking tussen Enexis en WML, waarbij één boring voldoende was om alle mantelbuizen aan te leggen waar beide voorzieningen in komen te liggen.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.