Hoe wordt dat water dan drinkbaar gemaakt? Welke invloeden heeft het klimaat op ons drinkwater? Waarom is water gezond? Hoe ga ik slim met water om? En nog heel veel vragen staan centraal in het educatieaanbod van WML. Het aanbod is zeer divers en laat de wereld achter de kraan zien, maar haakt ook in op onderwerpen zoals klimaatverandering, techniek en innovaties en een gezonde levenstijl. Zo hebben we een eigen programma de WaterMakers van Limburg, maar zijn er op educatief gebied een aantal samenwerkingen. Bekijk hieronder ons aanbod.
Het lesprogramma ‘de WaterMakers van Limburg’ is eigentijds, grappig, leerzaam en vooral flexibel en speciaal ontwikkeld voor Limburgse basisschoolleerlingen uit de bovenbouw (groep 7 of combiklas 7/8). Het programma bestaat uit een lespakket voor in de klas én uit een excursie naar de WML Waterfabriek. Tijdens de excursie ontdekken de leerlingen de wereld achter de kraan. In het programma staan een drietal thema’s centraal: ‘Hoe maken we jouw water?’, ‘Gezond water’ en ‘Slim met water’. Met behulp van de interactieve website en de werkbladen met uiteenlopende opdrachten kunnen leerkrachten in één of meerdere lessen aandacht besteden aan Limburgs drinkwater. De werkbladen en handleiding zijn voor leerkrachten kosteloos downloaden via www.watermakerslimburg.nl. De lessen sluiten aan bij de kerndoelen 34, 39, 42 en 44 uit het domein “Oriëntatie op Jezelf en de Wereld”.
Interesse om met de klas op excursie te komen? Via ons boekingssysteem kunt u een datum prikken en direct boeken.
Voor kinderen in Nederland lijkt het de normaalste zaak van de wereld dat er altijd schoon water uit de kraan komt. Maar is dat eigenlijk wel zo vanzelfsprekend? Met het lesmateriaal van Water for life nemen de kinderen een kijkje bij kinderen in andere delen van de wereld, waar schoon drinkwater niet altijd beschikbaar is. Dit programma is geschikt voor groep 1 tot en met 8 met gastlessen voor de bovenbouw.
Elke jaar in september organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Wij nodigen alle basisscholen en bso’s uit om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser. Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waarom kraanwater een gezonde en duurzame keuze is. Scholen en bso's die zich inschrijven ontvangen gratis educatieve materialen. Check hier voor meer info en/of aanmelding.
In dit museum in Kerkrade duiken de leerlingen een dag of dagdeel in de wereld van wetenschap en techniek. WML wil met boeiende doe-stations, workshops en een speurtocht jongeren waterslim maken en hun interesse opwekken voor techniek in combinatie met water. Hiermee breidt WML haar educatieve aanbod uit richting leerlingen van het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. Bent u leerkracht in het voorgezet onderwijs en/of beroepsonderwijs en wilt u uw leerlingen kennis laten maken met water en techniek? Laat het ons weten. WML stelt jaarlijks voor een aantal Limburgse klassen gratis entreekaarten ter beschikking. U kunt mailen naar communicatie@wml.nl. De regel is: op = op.
Informatie voor het maken van een spreekbeurt? Klik hier!
U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.