Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 6 storingen. Op 52 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Kookadvies opgeheven voor Horst aan de Maas, Venray en Bergen

Het eerder afgegeven kookadvies voor inwoners van (gedeeltes van) Horst aan de Maas, Venray en Bergen is opgeheven. U kunt per direct weer water uit uw kraan drinken. Het drinkwater voldoet weer aan alle strenge kwaliteitsnormen. Het is niet meer noodzakelijk om het drinkwater drie minuten te koken voor consumptie.

Wat was de oorzaak en welke acties heeft WML ondernomen?
Op vrijdag 11 oktober werd bij een reguliere controle van het drinkwater dat gemaakt wordt in pompstation Grubbenvorst, een lichte verontreiniging gevonden. Ook bij een lichte verontreiniging nemen wij geen enkel risico met de volksgezondheid en daarom gaven we een kookadvies af voor (gedeeltes van) Horst aan de Maas, Venray en Bergen.

Nader onderzoek toonde aan dat de oorzaak in de extreme regenval van vorige week ligt. Daarbij is een van de pompputten van pompstation Grubbenvorst volgestroomd. En daardoor kon de E. colibacterie, die van nature in een buitengebied voorkomt, in het drinkwatersysteem terecht komen. De pompput en voorraadkelder zijn buiten werking gesteld en er zijn maatregelen genomen die ervoor zorgen dat het drinkwater, na veelvuldig bemonsteren, weer voldoet aan alle strenge kwaliteitsnormen.

Kijk hier meer voor meer informatie over het afgelopen kookadvies.

Reacties (2)

Manfred Snijders | 19-10-2024
Hoi WML, ik ben zelf woonachtig in Venray en hoorde pas op zaterdag 's avonds op het nieuws van de besmetting en het kookadvies. Kan gebeuren natuurlijk maar mijn vraag is, is het niet mogelijk om dan een soort van regionaal nl-alert te versturen, niet zo van einde van de wereld maar bv plaatselijke besmetting van uw drinkwater, kookadvies tot nader bericht op wml.nl Sorry voor het ongemak. Het is maar een tip om paniek te voorkomen, nu ging er bijna een schokgolf maar zelfs die had ik nog gemist. mvg Fred
Ben | 19-10-2024
Graag info per email of Whatsappje als er een calamiteit is of zoals nu dat het weer oké is. Wij waren tot zojuist nog water luidt het advies aan het koken.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.